jpg ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"! ~ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ
ημερολόγιο

11/1/12

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" είναι Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Αιγιάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μόνη Δημοτική Φιλαρμονική του ...
Δήμου (οι Φιλαρμονικές Ακράτας καί Αιγίου είναι ιδιωτικοί φορείς με αυτόνομα διοικητικά συμβούλια).

Ιδρύθηκε την 1η Δεκέμβρη του 2004 , ύστερα από διάσπαση που συνέβη στις τάξεις της Παλαιάς Φιλαρμονικής Αιγείρας « Ο ΑΡΙΩΝ » με 25ετή και πλέον ιστορική διαδρομή .


 Πρωτεργάτες στην ίδρυση της Νέας , Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας στάθηκαν ο τέως Δήμαρχος Αιγείρας κ. Δημήτρης Μυλωνάς και το επιτελείο του, ιδιαίτερα όμως με το Πρόεδρο της τότε Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης « Ο ΑΙΓΕΙΡΟΣ » , κ. Άγγελο Κούρτη! 


Θέλοντας δε να τιμήσουν την υπερ25ετή προσφορά του αειμνήστου Δασκάλου και Μαέστρου της Παλαιάς Φιλαρμονικής Αιγείρας « Ο ΑΡΙΩΝ » Ιωάννη Κοκονέτση έδωσαν το ιστορικό όνομά του στην Δημοτική Φιλαρμονική !


Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας « Ιωάννης Κοκονέτσης » αποτελείται σήμερα από 42 μουσικούς και θεωρείται το « στολίδι » της Ανατολικής Αιγιαλείας .


 Η παρουσία της σε πολιτιστικά δρώμενα υπήρξε έντονη ήδη από τις πρώτες μέρες της ίδρυσής της εντός , αλλά και εκτός των ορίων του τέως Δήμου Αιγείρας . 


Με παρουσίες σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και δίδοντας συναυλίες τόσο εντός του Νομού μας , όπως στους τέως: Δήμο Ακράτας ,Δήμο Διακοπτού ,Δήμο Αιγίου , στο Δήμο Μεσολογγίου όσο και στο Νομό Κορινθίας,το μέλλον της προδιαγράφεται πολύ θετικά !


 Της Δημοτικής Φιλαρμονικής ηγείτο ο κ. Παναγιώτης Παναγάκος (ο οποίος υπήρξε μουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής Αιγείρας από το 1982 έως και το Νοέμβρη του 2004 και Αρχιμουσικός της ήδη από το 1996 ) από το Δεκέμβρη του 2004 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017.

Παραμένει μέχρι και σήμερα μουσικός της.

Νέος αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής είναι σήμερα ο κ. Δημήτρης Μίχαλος. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ: